Bieren van de tap

Grolsch Kornuit  |  22/25/50cl      5%      € 2,50 / 2,80 / 5,50

Grolsch Kornuit is voor de nieuwe generatie bierdrinkers welke hun eigen koers durven te varen. Kornuiten denken niet in grenzen, maar in mogelijkheden.
http://www.grolsch.nl

Pilsener Urquell  |  20/30cl      4,4%      €2,80 / 3,90

De smaak Urquell pilsner is te omschrijven als vol van smaak, intens hoppig en met een Fijne bitterheid.

Pilser Urquell betekent letterlijk “Pilsner van originele bron”. Het bier is meer dan 160 jaar geleden ontstaan in de Tsjechische Pilsen en wordt bijzonder gewaardeerd door de kritische bierdrinkers uit de hele wereld. om de karakteristieke smaak.
http://www.pilsenerurquel.com

Weihen Stephaner  Hefe Weisse  50cl      5,4%      € 5,50

De moeder aller weizen, van de oudste brouwerij ter wereld.

Aroma’s van banaan en tropisch fruit liggen op de loer
http://www.weihenstephaner.de

Grimbergen Cuvee Blanche  25cl      6,0%      € 3.80

Grimbergen Cuvee Blanche is een authentiek bier, waarin zowel het karakter van abdijbier als de frisheid van witbier zijn verenigd. Grimbergen Cuvee Blanche is fruitig van smaak, licht troebel en heeft een zacht romige schuimkraag.
http://www.grimbergenbeer.com

 Grimbergen Dubbel  25cl      6,5%      €4,00

De mengeling van verschillende moutsoorten geeft Grimbergen Dubbel deze typische dieprode “Bourgogne” kleur.
Grimbergen Dubbel is een zoet-bitter bier met veel volheid en toetsen van karamel. Het is een heel rijk bier met dubbele gisting

www.grimbergenbeer.com

Hesp Blond  25cl      6,3%      €4,00

De grondstoffen van uitstekende kwaliteit vormen de rijkdom van dit hoge gistingsbier, dat zich kenmerkt door zijn blonde kleur

Hesp Blond is licht fruitig en evenwichtig zoet-bitter. Door zijn uitgesproken volronde smaak wordt dit bier gezien als doordrinkbaar blond bier

Mikkeller Simcoe Citra IPA 25cl      6,9%      €4,50

Het bier giet een oranje kleur met een witte kop. Het aroma is zwaar op de citrusnotities. Ik krijg veel oranje, evenals een klein beetje papaya en een beetje koekjesmout.
De smaak is vol met tropisch fruit, mango, abrikoos en sinaasappel, met wat gras en dennen gemengd. Er is ook wat biscuitmout en de bitterheid is laag.

Medium mond gevoel en middelmatig koolzuur.

http://www.mikkeller.dk

Filou Begian ale 33cl      8%      € 4,00

Helder goud met een witte kop . Aroma van Belgische gist , lichte kruiden en karamel. Smaak is meer dan matig zoet en matig bitter .
Medium bodied met lichte koolzuur.
http://www.vanhonsebrouck.be

Septem 8th day IPA      7%      € 4,50

Septem 8th day India Pale Ale. Veel US hoppen (Mosaic, Citra en Simcoe), heerlijk fruitig en enorm veel smaak
http://www.degroenegriek.nl

slurfke dubbel   33cl      8,5 %   € 4,50

Gebrande mout aroma’s, karamel en koffie zijn de herkenbare tonen van Slurfke van brouwerij Van Honsebrouck. De huisgist van de brouwerij zorgt voor een fruitige toets van vanille en banaan.

De populaire Vlaamse televisiesoap ‘Thuis’ (‘Home’) heeft het biertje eigenlijk bedacht. Het gaat over avonturen van hoofdpersonage Eddy Van Noteghem. Op een mooie dag vindt deze notoire bierliefhebber een bierrecept van zijn vader zaliger.

Samen met enkele vrienden besluit hij een huisbier te brouwen. Slurfke is geboren. De hobbybrouwers ondervinden aan den lijve dat bier brouwen een vak is waarbij veel komt kijken. Slurfke wordt een succes, de heren kopen een brouwerij en beginnen een bedrijf. Maar onderlinge ruzies maken een einde aan het verhaal.

Intussen bestaat het fictieve bier ook in werkelijkheid. Toen de talrijke Thuisfans het bier dat op het scherm verscheen, ook wel eens wilden proeven, kwam Brouwerij Van Honsebrouck op het idee om het bier te brouwen volgens het originele recept van de tv-reeks.

http://www.vanhonsebrouck.be

Viven master ipa   25cl    8,0%      € 4,20

Deze heerlijke, frisse en volfruitige IPA is een postuum eerbetoon aan de graag geziene, gelijknamige grootvader van Viven-bezieler Tony. Zijn onvergetelijk karakter weerspiegelt perfect dat van de legendarisch volksfiguur dat “De Master” was.

http://www.viven.be

Lupulus Bock 25cl      6      €4,50

Een smaakvol bok bier, met een smaak van karamel, bruine suiker en kruiden, een amber bruine kleur. Brouwerij Les Trois Fourquets uit België

Schwarzwalderkirsch stout het uiltje  8,5%     25cl    €4,50

Schwarzwalderkirsch is een Imperial Stout die is gebrouwen door brouwerij Het Uiltje. Het bier bevat 8,5% alcohol met aroma’s van chocolade en kersen. Het smaakt net als een Schwarzwalder kirschtaart, vandaar ook de naam!

Schwarzwalderkirsch is het eerste biertje dat gebrouwen werd door de Haarlemse brouwerij Het Uiltje. In november 2016 werd Schwarzwalderkirsch het ABT bier van de maand!

https://www.uiltjecraftbeer.com

Emelisse dubbel bock  25cl      7,5%      € 4,00

Volle smaak, toffee en chocolade.

Fall hornin punpkin ale  30cl      6%      € 4,50

Toen wij voor het eerst hoorden van pompoenbier waren we nog alles behalve overtuigd. Volkomen onterecht want deze combinatie is een van de grootste verrassingen van de afgelopen jaren! De diversiteit is groot, bij sommige brouwers doet de smaak denken aan kruidnoten en bij anderen proef je eerder vanille.
De smaak van dit bier is dichter bij de hoofdingrediënten gebleven met een mooie pompoensmaak en een vrij donkere kleur.

http://www.avbc.com

Rex artus tripel   33 cl    8,5%    €4,50

Rex Artus Tripel is een Belgisch, ambachtelijk en amberblond bier met florale en fruitige toetsen. In de mond voelt de tripel (8,5°) heerlijk romig aan.

http://www.rexartus.be

Kika Bier  25 cl     7%     €5,50

Bierbrouwer Hertog Jan brengt samen met de Stichting Geniet & Geef voor KiKa het roemruchte bier ‘Het Elfde Gebod’ tijdelijk terug op de markt. Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, is een jaarlijkse actie waarbij horecaondernemers geld inzamelen voor KiKa.

http://www.genietengeef.nl

Gouden carolus ambrio     8,5%      € 4,50

Gouden Carolus Ambrio wordt ambachtelijk gebrouwen op basis van het eeuwenoude recept van de Mechelschen Bruynen. Ambrio is een ‘amber’ bier met ‘brio’ gebrouwen. Dit amberkleurig bier van hoge gisting vindt zijn oorsprong in het traditionele bier van de stad Mechelen. Zoals elke stad zijn eigen typisch bier had, zo dronken gedurende honderden jaren de Mechelaars hun eigen amberkleurig bier: “Mechelschen Bruynen”. Onze brouwerij is de enige die dit type bier nog brouwt. Volgens de overlevering dateert het basisrecept van dit bier uit 1421en is dit dus het oudste nog gebrouwen bier van de brouwerij.

De huidige versie ervan is iets zwaarder dan vroeger en wat fijner gehopt. Het evenwicht tussen de verschillende moutsoorten, de fijne hoppen en typische aroma’s door kruiden zorgen ervoor dat dit bier de volmondigheid van bruine bieren combineert met de frisheid van blonde bieren.

 

Winterkoninkske Grand Cru 15cl      13%      € 5,50

Zwaar donker bier van brouwerij Kerkom in België. Verschillende mouten geven het bier een tonen van chocola, koffie en sherry. Café Hesp heeft de laatste vaten weten te bemachtigen.

http://www.

caractere rouge  7%    € 4,00

Caractère Rouge werd in 2011 ontwikkeld in samenwerking met topchef Viki Geunes. Dit exclusieve bier ontstaat door een 6-maand durende gistende maceratie van krieken, frambozen en veenbessen op bier dat zelf al een rijping van 2 jaar heeft ondergaan op eiken foeders. Het resultaat is een uitzonderlijke rodenbach met een alcoholvolume van 7%. Caractère Rouge is vineus met een zeer complexe, fruitige neus van framboos en kriek in combinatie met toetsen van hout en karamel. De ondertoon bevat het aroma van viooltjes, leder en lichte tabak. Zijn smaak is eerder zuur, maar van een bijzondere puurheid. Met zijn lange, zuivere afdronk en zijn unieke combinatie van delicaatheid en kracht doet  Caractère Rouge denken aan een frisse Bourgogne wijn. Dit edele bier is uniek en exclusief. In restaurant ’t Zilte combineert Viki Geunes dit eigenzinnige bier met zijn verfijnde gastronomische creaties.

http://www.palm.be

 

Hercule Stout   9%      €4,50

Zeer moutig en nootachtig boeket, geur van gedroogd fruit, gebrande koffie, chocolade, kruidig gist en zoethout.

http://www.brasseriedeslegendes.be/

gulpener zwarte ruiter 3,5%  € 4,20

Beschrijving: Het enige middeleeuwse bier van Nederland wordt vandaag de dag nog maar op één plek gebrouwen, namelijk in Herberg De Zwarte Ruiter in Gulpen. Hier ligt Mestreechs Aajt minimaal een jaar lang te rijpen in eikenhouten vaten. Alleen op die manier ontstaat de typische rinzige smaak met een frisse afdronk die het Mestreechs Aajt zo kenmerkt. Mestreechs Aajt is met haar donkere kleur een heerlijk fris oerbier dat de perfecte balans heeft tussen zurig en zoet. De appelachtige geur streelt de neus.

 

http://www.gulpener.nl/

Karmeliet Tripel  25cl    8%   € 5,50

Tripel Karmeliet wordt nog steeds gebrouwen volgens een authentiek bierrecept uit 1679, afkomstig van het oude Dendermondse Karmelietenklooster. Dit meer dan 300 jaar oude bierrecept beschrijft het gebruik van de 3 graansoorten: tarwe, haver en gerst.

http://www.bestbelgianspecialbeers.be

Christoffel bok     7,8%    €4,00

Deze traditionele ondergistende dubbelbok heeft een EBU van 22 en een alcoholpercentage van 7,8%. St.Christoffel Bock werd in 2013 en 2014 uitgeroepen tot beste dubbelbok van Nederland tijdens PINT Amsterdam. De jury beoordeelde het bier als verrassend, origineel en complex. Drink dit doordrinkbare, donkerbruine bier met de subtiele rode gloed en frisse schuimkraag. Proef hoe de mooie tonen van koffie en pure chocola zich bij elke slok ontwikkelen.

http://www.christoffelbieren.com/

Tripel Kanunnik  25cl   8%  € 3,90

Tripel Kanunnik is een 4-granenbier gebrouwen naar origineel Wilderens kanunnik-recept.
Een zachte en kruidige tripel met hergisting op fles en een milde afdronk door het gebruik van fijne & edele hopsoorten.
In dit bier werd naast gerst, tarwe en haver uitzonderlijk ook rogge toegevoegd, wat deze Tripel een typisch karakter geeft.

Het eerder klassieke Tripelglas verbergt twee geheime boodschappen…

http://www.brouwerijwilderen.be

Meantime IPA  25cl   7,4%  € 4,00

Meantime IPA (7,4%) is een is een mistig, oranjekleurige IPA met stabiele schuimkraag. De geur van citrus, gras, mout en karamel komt je tegemoet. De smaak is een mix van de bittere hoppen en het zoetige mout. De droge, bittere afdronk maken het bier mooi af.

https://www.meantimebrewing.com/

Holy cowbell stout  25cl   6,5%  € 4,90

De Bollywood van de bieren. Het doel was om een bijna puur chocolade-achtig bier te brouwen. We categoriseren Holy Cowbell als India stout. ‘India’, afkomstig van dezelfde betekenis achter pale ale ‘India’. Eigenlijk heel veel hop toegevoegd in de massa aan het einde van de kook en droge hop om maximale hop smaak en aroma extract te behouden.

http://www.beavertownbrewery.co.uk/

 

 

 

http://www.averbodia.be/